Nieuwe boeken op komst…

Het Vliegfeest is een dierverhaal voor de leeftijd van 5 jaar en ouder. Het verschijnt in de maand juni.
Verhaal: De vogels van het bos houden een vliegfeest. Sommige vogels kunnen niet meedoen omdat ze te dik, te oud, te jong of te verlegen zijn. De vogel Duif bedenkt voor ieder een oplossing. Kleurenillustraties van Noëlle Smit

De Geur van Roestig IJzer is een 11+ boek dat in september verschijnt. In eerste instantie is het een cadeauboek voor de abonnees van Kidsweek en De Lemniscaatkrant.
Verhaal: Volgens Joeri is Nesrin het mooiste meisje van Turkije. Ze rijdt in sloopauto’s en ruikt naar roestig ijzer. Nesrin verlangt naar haar geboorteland Turkije. Haar vader belooft haar steeds een vakantie, maar het komt er niet van. Dan wordt er op de sloperij de auto van de oude Bruno Levie binnengebracht. Nesrin kan er in rijden. Ook helemaal naar Turkije?
Omslagillustraties van Noëlle Smit.

Het Amberbos van Pappelopos is een verhaal in de bundel 10 keer feest die in juni verschijnt. Het is het afscheidsboek dat duizenden leerlingen meekrijgen als ze de basisschool verlaten. Verhalen van tien schrijvers die eerder een cadeauboek schreven. (De gouden golf was in 2000 het cadeauboek van Harm de Jonge, dat nu als gewoon boek herdrukt is.)
Verhaal: Het Amberbos is al eeuwen oud. Keizer Napoleon sneed in een boom al een hartje voor zijn geliefde. De moeder van Joeri gebruikt het ambergom voor wonderzalfjes, die zelfs Katja Schuurman mooi maken. En dan komt de vreselijke Pappelopos die blokhutten in de Amberballei wil bouwen.